Ο μεγάλος νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος, Στέφανος Φωστιέρης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος, Στέφανος Φωστιέρης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh Fans




Στις 5 Ιουνίου
 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Championship Qualifier National 2022 του Yu-Gi-Oh στο President Hotel Athens. Ο Στέφανος Φωστιέρης ήταν ο μεγάλος νικητής του πρωταθλήματος! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Yugioh που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yugioh, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!


Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα;
Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το πανελλήνιο πήγα κυρίως για να διασκεδάσω. Στα τρία προηγούμενα πανελλήνια που έπαιξα απ' το 2017-2019 κατάφερα μόνο να φτάσω μέχρι το top 32 και τις τρεις φορές παίζοντας το καλύτερο Deck του κάθε Format. Οπότε φέτος είπα απλώς να παίξω ένα απ' τα αγαπημένα μου Deck ακόμα και αν δεν θεωρούταν Meta.

 

Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Το πιο δύσκολο Match-Up ήταν το μόνο Match που έχασα στο Swiss ενάντια σε Dragunity. Το side μου δεν ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο και δεν ξέρω και πολλά για το Μatch-Up. Game 3 έκανα Super Polymerization ένα Draguinity Knight-Gae Dearg με τον Elemetal Hero-Stratos μου για Elemental Hero-Great Tornado αφήνοντάς τον μόνο με μια κάρτα χέρι. Μετά απλώς έκανε Normal Summon Draguinity Dux, κάλεσε σχεδόν όλο του το Extra Deck και με έβγαλε OTK.


(To παραπάνω Deck είναι εκείνο που πέτυχε να κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2022 και να κάνει τον Στέφανο Φωστιέρη πρωταθλητή! Για αναλυτική παρουσίαση της τράπουλάς του, μπορείτε να μπείτε στο κανάλι του Στέφανου Φωστιέρη στο youtube, το AlphaTradingCardGames)


Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;
Πήγα σε Locals για πρώτη φορά το 2012 όταν ήμουν 14 χρονών. Μέσα σε 5 γύρους κατάφερα να κάνω 2-3 με ένα πολύ average Six Samurai Deck. Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο πολύ είχε  εξελιχθεί το παιχνίδι διότι μέχρι τότε απλώς έπαιζα για πλάκα με φίλους χωρίς να ξέρουμε τι είναι Meta.


Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh;
Ξεκίνησα να παίζω yugioh το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά στην τηλεόραση το anime. Για 6 χρόνια έπαιζα μόνο casually με φίλους και απ' το 2012 και μετά που πήγα στο πρώτο μου Local ασχολούμαι με το competitive side του παιχνιδιού.


Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh και γιατί;
Η αγαπημένη μου κάρτα είναι η Valkyrie Brunhilde. Όταν ήμουν μικρός και έβλεπα το anime για πρώτη φορά το archetype που μου είχε κάνει περισσότερη εντύπωση ήταν οι Valkyries. Ήταν ένα από τα λίγα Deck στο Duel Monsters που ήταν archetype και όχι συνδυασμός τυχαίων καρτών. Πολλά χρόνια μετά όταν ανακοινώθηκε ότι οι Valkyries θα έβγαιναν στο Shadows in Valhalla θυμήθηκα όλη τη νοσταλγία της παιδικής μου ηλικίας. Την μέρα του release αγόρασα όλες τις κάρτες και ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό να παίζω με το Deck στα Locals.


Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποιά θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;
Όσοι λένε ότι το yugioh είναι για παιδιά απλώς δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το παιχνίδι και είναι τα ίδια άτομα που θα έλεγαν ότι o Blue-Eyes White Dragon είναι η πιο δυνατή κάρτα στο Game. Παρεμπιπτόντως το παιχνίδι τώρα πια έχει γίνει υπερβολικά πολύπλοκο για να το μάθουν εύκολα τα παιδιά. Γι' αυτό η Konami έκανε release τα Speed Duels και σύντομα θα κάνει και τα Rush Duels στο TCG για να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν μία πολύ πιο απλή version του παιχνιδιού.


Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα λεφτά έχω ξοδέψει μέσα σε τόσα πολλά χρόνια αλλά είναι σίγουρα πάρα πολλά.


Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Σε καινούργιους παίκτες που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι προτείνω να ξεκινήσουν με ένα Deck που σου μαθαίνει τα fundamentals του παιχνιδιού αλλά και είναι αρκετά καλό για να νικήσει. Πιστεύω ειδικότερα ότι το καλύτερο Deck για να ξεκινήσει κανείς είναι το Salamangreat. Είναι ένα mid ranged Deck που είναι αρκετά εύκολο να το μάθεις και σου μαθαίνει πολύ σημαντικά concepts του παιχνιδιού όπως card advantage και resource management.


Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το ευρωπαίκό;
Θα βάλω τα δυνατά μου για να τα πάω καλά και στο ευρωπαϊκό. Εξάλλου, το όνειρό μου σε αυτό το παιχνίδι είναι να παίξω κάποια μέρα στο παγκόσμιο οπότε ο στόχος μου είναι να φτάσω στον τελικό του ευρωπαϊκού για την πρόκριση.


1 comment:

  1. Μοναδικότατος και υπερβολικά πρωταθλητικός <3

    ReplyDelete

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->