Ο μεγάλος νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος Goat, Παναγιώτης Πολυδεύκης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος Goat, Παναγιώτης Πολυδεύκης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ GOAT YUGIOH
Στις 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goat στο GameInn. O Παναγιώτης Πολυδεύκης ήταν ο μεγάλος νικητής! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο παγκόσμιο πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει σε λίγο καιρό! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yugioh, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!


Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Καταρχάς να πω πολλά μπράβο για την διοργάνωση και στους Judge μας! Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό τουρνουά και νομίζω πως όλοι περάσαμε καλά. Συγχαρητήρια και στους Τop 8 και το ''GameInn'' για την πρωτοβουλία του.
Όσον αφορά τη νίκη μου στο πανελλήνιο, ήταν κάτι που δεν είχα στο μυαλό μου. Συνήθως στα τουρνουά πάντα πήγαινα με το σκεπτικό να τα πάω όσο καλύτερα μπορούσα. Στο συγκεκριμένο τουρνουά ήθελα να παίξω κυρίως για τη νοσταλγία και με σκοπό να έμπαινα στους Top 8.


Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο πανελλήνιο και γιατί:

Έπαιξα με ''Reasoning Gate'' διότι το θεωρώ ένα από τα πιο δυνατά Deck του Format. Ένας ακόμη λόγος που διάλεξα αυτό το Deck ήταν ότι φοβόμουν πολύ την κούραση γιατί δεν είμαι σαν παίχτης όπως ήμουν παλιά. Ήθελα λοιπόν κάτι που θα ήταν Straightforward στο πως θα παίζει και να τελειώνω τα Games όσο πιο γρήγορα γινόταν. Κάτι που αποδείχθηκε σωστή επιλογή, καθώς προς το τέλος του τουρνουά έκανα 1-2 misplays από κούραση τα οποία ευτυχώς δεν μου κόστισαν.

(To παραπάνω Deck είναι εκείνο που πέτυχε να κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Goat του 2022 και να κάνει τον Παναγιώτη Πολυδεύκη πρωταθλητή!)

Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Δύσκολη μονομαχία ήταν στον 5ο γύρο των Swiss, ενάντια στον Πλάκα που έπαιξε αρκετά καλά και προσεχτικά με ''Chaos Turbo''. Στο πρώτο παιχνίδι μάλιστα μου έπαιξε 3 ''Delinquent Duo'' μέσα σε δύο γύρους! Επίσης δύσκολο παιχνίδι ήταν το 3ο στον τελικό, καθώς κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, καθώς είχαμε και οι 2 πολύ λίγους πόντους, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζα ένα Deck που είχε πολλές απρόβλεπτες κάρτες.


Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh;

Ξεκίνησα να παίζω το καλοκαίρι του 2003, λίγο πριν κυκλοφορήσει η συλλογή ''Metal Raiders''. Έπαιζα Competitive από τότε, μέχρι το 2013, οπότε και σταμάτησα λόγω στρατού. Όταν επέστρεψα, ήταν δύσκολο για μένα να ξαναξεκινήσω γιατί είχα χάσει πολλά και έτσι έπαιζα σποραδικά μέχρι το 2015, οπότε και σταμάτησα τελείως. Ξανάρχισα επίσημα (μόνο για το Goat Format) περίπου 1 μήνα πριν το πανελλήνιο.


Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh και γιατί;

Ο ''Blue-Eyes White Dragon'', γιατί χάρη σε αυτή τη κάρτα ξεκίνησα το παιχνίδι. Όταν την είχα δει μου έκανε εντύπωση και άρχισα να ψάχνομαι γενικά για το παιχνίδι και το Anime.


Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh! είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποιά θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;

Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι παιδικό παιχνίδι. Αυτή η αίσθηση υπάρχει σε όσους δεν το ξέρουν σαν παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες αλλά μόνο σαν Αnime, με αποτέλεσμα πολλοί έτσι γενικά να θεωρούν το Yugioh! «καρτούν για παιδάκια». Επιπλέον, επειδή οι περισσότερες κάρτες του παιχνιδιού έχουν «ανάλαφρο» Art, πιθανόν έτσι να δημιουργείται η αίσθηση πως παραπέμπει καθαρά σε παιδικό παιχνίδι. Επίσης θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι περίπλοκο ως ένα βαθμό για να το παίζουν παιδιά, τουλάχιστον Competitive. Εξάλλου οι περισσότεροι παίχτες είναι από έφηβοι και πάνω, ακόμα και στα Locals.


Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;

Πάρα πάρα πολλά! Δεν μπορώ να ξέρω το ακριβές ποσό, αλλά σίγουρα είναι τεράστιο. Όσο ήμουν Competitive παίκτης αγόραζα πάντα τις καλύτερες κάρτες και Booster Boxes γενικότερα, τόσο για να έχω τα Toptierdecks αλλά και για τη συλλογή μου. 


Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;

Ήμουν 17 χρονών όταν πήγα στο πρώτο μου τουρνουά στην Κάισσα Πειραια. Μου έκανε εντύπωση το ότι είχε πάρα πολύ κόσμο (αν θυμάμαι καλά ήταν τουρνουά με σχεδόν 20 άτομα). Δεν θυμάμαι τη θέση, μα λογικά θα ήμουν τελευταίος γιατί είχα κάνει 1-4, ενώ η μία νίκη ήταν από ''Bye''. Δεν είχα ιδέα από κανόνες και είχα πάει να παίξω με τους κανόνες από το παιχνίδι στο PlayStation, το ''Forbidden Memories''. Είχα γεμίσει το Deck μου με Fusion τέρατα και προσπαθούσα να κατεβάσω τέρατα χωρίς θυσίες κλπ. Ευτυχώς ένα παιδί, που αργότερα έγινε και καλός μου φίλος, μου εξήγησε και με βοήθησε να σουλουπώσω κάπως το Deck μου.


Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;

Αν κάποιος ξεκινά τώρα ή είναι γενικά «αρχάριος» καλό είναι να κοιτάει στο Internet τι Decks κερδίζουν τα μεγάλα τουρνουά, να διαβάζει τις συνεντεύξεις των νικητών (αν υπάρχουν) και γενικά το τι λένε οι καλοί παίχτες για Decks αλλά και για το ποιες κάρτες είναι δυνατές και ποιες όχι, ώστε να καταλάβουν όσο μπορούν γιατί η τάδε κάρτα ή το τάδε Deck είναι Top και πως λειτουργεί. Με το απλώς να αντιγράφεις ένα Deck δεν θα καταφέρεις πολλά. Επίσης, να μην φοβούνται να ρωτάνε συμβουλές για το οτιδήποτε από καλύτερους παίκτες. Έτσι, θα αποκτήσουν σιγά σιγά εμπειρία και θα γίνουν καλύτεροι, ενώ είναι καλό να παίζουν και όσο περισσότερο μπορούν σε Locals ή διαδικτυακά μέσω του Duelingbook για παράδειγμα. 


Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το παγκόσμιο;

Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Θα πάω με το ίδιο σκεπτικό που πήγα στο πανελλήνιο, δηλαδή θα προσπαθήσω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ. Σίγουρα το παγκόσμιο θα είναι πιο δύσκολο, όχι μόνο γιατί θα συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αλλά και επειδή μέσω Duelingbook κουράζομαι και χάνω την συγκέντρωση μου πολύ πιο εύκολα από ότι όταν παίζω κανονικά. Είμαι όμως σίγουρα ενθουσιασμένος διότι είναι το πρώτο μου “Ιnternational” τουρνουά! Θα συμμετέχει στο παγκόσμιο και ένας από τους Top 4 του πανελλήνιου, ο Στάθης Μαρουφίδης και εύχομαι να τα πάμε και οι δύο όσο καλύτερα γίνεται!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->