Ο Έλληνας πρωταθλητής του Yu-Gi-Oh Championship Series, Ανδρέας Βρέλλος, μιλάει στο Yu-Gi-Oh Greek Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Yu-Gi-Oh Championship Series, Ανδρέας Βρέλλος, μιλάει στο Yu-Gi-Oh Greek Fans

Ο 19χρονος Ανδρέας Βρέλλος είναι ο Πρωταθλητής του YCS Tournament που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ιταλία. Ανάμεσα σε 1033 παίκτες από όλο τον κόσμο κατάφερε να πάρει την 1η θέση στο διεθνές τουρνουά Yu-Gi-Oh. Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yu-Gi-Oh, μίλησε στο Yu-Gi-Oh Greek Fans επί παντός επί στητού.
Αναλυτικά τα όσα εκμυστηρεύτηκε ο Ανδρέας Βρέλλος στο Yu-Gi-Oh Greek Fans:
Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh;
Ξεκίνησα να παίζω Yu-Gi-Oh το 2013. Αρχικά έπαιζα με τους φίλους και στην πορεία ξεκίνησε να μας ενδιαφέρει περισσότερο το παιχνίδι.
Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;
Το πρώτο ανταγωνιστικό τουρνουά που συμμετείχα και είχα προετοιμαστεί κατάλληλα ήταν το National 2014. Διαγωνίστηκα με το "Bujin" deck λόγω του ότι ήταν αρκετά οικονομικό για εκείνη την περίοδο, τερματίζοντας μέσα στο Top 64, θέση που με άφησε ικανοποιημένο με δεδομένο ότι συμμετείχα για πρώτη φορά σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά.
Στην πορεία συνέχισα να ασχολούμαι ακόμη περισσότερο με το Yu-Gi-Oh λαμβάνοντας μέρος σε πολλά τουρνουά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Πιστεύεις ότι όντως του Yu-Gi-Oh είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποιά θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;
Γενικότερα το Yu-Gi-Oh είναι ένα παιχνίδι που δεν το λες με τίποτα παιδικό. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο μέσα από λογική και πολλή σκέψη προσπαθείς να πάρεις τον έλεγχο της μάχης. Μάλιστα, ο κάθε παίκτης χρειάζεται να γνωρίζει πολλά πράγματα, ειδικά αυτή την περίοδο, που αυτομάτως το καθιστούν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για να το μάθει κάποιος σε υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό και όποιος το θεωρεί παιδικό, καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσει πρώτα και μόνο τότε θα καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέσει το ομώνυμο anime.
Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα γιατί μου αρέσουν οι High Rarity κάρτες και επίσης επειδή πάντα προσπαθούσα να βρίσκω το Deck της αρεσκείας μου όσο πιο γρήγορα μπορούσα πριν από κάθε τουρνουά.
Από τη συναναστροφή σου με παίκτες άλλων χωρών μπόρεσες να καταλάβεις τι άποψη υπάρχει διεθνώς για το Yu-Gi-Oh; Έχουν την ίδια άποψη με τους περισσότερους Έλληνες που το θεωρούν παιδικό παιχνίδι ή στο εξωτερικό το αντιμετωπίζουν εντελώς σοβαρά και ως ένα ποιοτικό game;
Στο εξωτερικό το αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά. Φανταστείτε ότι υπάρχουν ολόκληρες ομάδες που πληρώνουν τους παίκτες τους αλλά και χορηγοί που στηρίζουν αυτές τις ομάδες.
Σε τι επίπεδο βρίσκεται το Yu-Gi-Oh στην Ελλάδα; Έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε διεθνείς διοργανώσεις;
Στην Ελλάδα το επίπεδο ήταν πάντα αρκετά υψηλό αλλά δυστυχώς το community τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα να πέφτει μαζί και το επίπεδο. Εννοείται, όμως, ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί καλοί παίκτες εντός Ελλάδας που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί σε διεθνή τουρνουά.
Από ποια χώρα ή ήπειρο πιστεύεις ότι προέρχονται οι καλύτεροι παίκτες Yu-Gi-Oh;
Για την ακρίβεια, εκείνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι το επίπεδο των Ευρωπαίων παικτών είναι σαφώς ανώτερο από εκείνο των Αμερικανών.
Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Όλα τα χόμπι, όπως και το Yu-Gi-Oh, απαιτούν αρκετό χρόνο και αφοσίωση. Προφανώς πρέπει να γίνεται με μέτρο αφού υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό για κάθε άνθρωπο. Η συμβουλή μου προς όσους ξεκινούν το Yu-Gi-Oh θα ήταν να αρχίσουν τις προσπάθειές τους και να εξασκούνται στα τουρνουά της Κάισσας και να ενημερώνονται μέσα από συγκεκριμένες σελίδες στο ίντερνετ.
Έχεις κάποιο στόχο που θες να πετύχεις τα επόμενα χρόνια;
Φυσικά! Ο επόμενος στόχος που θα ήθελα να πετύχω είναι να προκριθώ στο Παγκόσμιο τουρνουά Yu-Gi-Oh, κάτι το οποίο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο.
Θα σε δούμε σύντομα σε κάποιο τουρνουά; Θα βρίσκεσαι στο επόμενο διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ελλάδα;
Θα λάβω μέρος στο YCS LONDON που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29/10 και λογικά στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->