Το νικηφόρο Deck του 2ου Old School πρωταθλήματος - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Το νικηφόρο Deck του 2ου Old School πρωταθλήματος


To παραπάνω Old School Deck είναι αυτό που κατόρθωσε να κερδίσει το πρωτάθλημα της Πόλης της. Μάχης και να χαρίσει στον κάτοχο του την κορώνα του πρωταθλητή, τον Πέτρο Παντελιδάκη! 

Το ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν η περιορισμένη λίστα καρτών που οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους για να διαμορφώσουν τα Deck τους. Καθώς το πνεύμα και η θεματολογία του Old School πρωταθλήματος της Πόλης της Μάχης βασιζόταν στους Αιγύπτιους Θεούς, η λίστα περιελάμβανε μόνο τις κάρτες του Yugi, του Kaiba και του Marik (των μονομάχων δηλαδή που κατείχαν τους Αιγύπτιους Θεούς). Γι, αυτό το λόγο τα Deck που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα, έμοιαζαν αρκετά μεταξύ τους και δεν είδαμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις κάρτες που χρησιμοποιούνταν από τους μονομάχους και την στρατηγική που ακολουθούσαν για να επικρατήσουν. Εν ολίγοις, το αποτέλεσμα κάθε μονομαχίας θα κρινόταν στις λεπτομέριειες!


44875053_186399488957897_9074851389154263040_n
Ο Πέτρος Παντελιδάκης λοιπόν, παίζοντας με δεξιοτεχνία τις κάρτες της τράπουλάς του, πέτυχε να υποσκελίσει κάθε ανταγωνιστή του και να αναγορευτεί στον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της αναμέτρησης, λαμβάνοντας το έπαθλο των 3 καρτών των Αιγύπτιων Θεών!
Κανείς δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει την νικηφόρα πορεία του, ούτε ακόμη και ο προηγούμενος πρωταθλητής (Χαράλαμπος Σόφρωνας) ο οποίος έπαιξε πολύ καλά και κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση. 








Κοιτάζοντας το Deck του πρωταθλητή μπορούμε να πούμε πως δίνεται βάση κυρίως στην άμυνα, είτε με τέρατα ισχυρής αμυντικής δύναμης (Giant Soldier Of Stone, Big Shield Gadna), είτε με αντίστοιχες κάρτες παγίδας (Mirror force, Magic cylinder, Nightmare Wheel κτλ.). 
Δίνεται μικρότερη βάση στην επίθεση, καθώς δεν χρησιμοποιούνται αρκετά τέρατα με ισχυρή επθετική δύναμη. Παρα το γεγονός αυτό όμως, το Deck δεν αποδυναμώνεται επιθετικά, καθώς χρησιμοποιούνται αρκετές κάρτες μαγείας που μπορούν να τα ξανακαλέσουν στο έδαφος σαν αυτά καταστραφούν (Premature Burial, Monster reborn, Silent Doom κλτ). Κατά αυτό τον τρόπο και εξοικονομούνται τέρατα (αφού δεν θυσιάζονται για να καλεστούν δυνατότερα) και το Deck ''ρέει'' πιο γρήγορα μέσω των καρτών μαγείας.
Μάλιστα, στην περίπτωση που δεν υπήρχαν τέρατα αρκετά δυνατά στο έδαφος για να τον προστατέψουν ή να απειλήσουν τους πόντους ζωής του αντιπάλου, με την χρήση ''Burn'' καρτών με τις οποίες έχει εμπλουτίσει το Deck του, ήταν εφικτό να του προξενήσει και πάλι ζημιά στους πόντους ζωής του και παράλληλα να τον καθυστερήσει, μέχρις ότου εκείνος να μπορέσει να αντεπιτεθεί και να αποκτήσει και πάλι το πλεονέκτημα στη μάχη (Nightmare Wheel, Magic Cylider κτλ).

Βλέπουμε λοιπόν το Deck του Πέτρου Παντελιδάκη να χαρακτηρίζεται από απλότητα, ροή και ισορροπία. Αυτά φαίνεται τελικά πως ήταν τα στοιχεία πάνω στα οποία έπρεπε κάποιος να βασίσει κυρίως το Deck του (βάσει της λίστας της Πόλης της Μάχης), ώστε να το κάνει ανταγωνιστικό. Έχοντας τα παραπάνω στοιχεία στο νου του, ο Πέτρος Παντελιδάκης κατόρθωσε στο τέλος να διαμορφώσει ένα αρκετά αποτελεσματικό Deck και να επιτύχει έτσι να γίνει ο νέος Old School πρωταθλητής!


No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->