ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΩΝ (Μεταφρασμένοι στα ελληνικά) - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΩΝ (Μεταφρασμένοι στα ελληνικά)


Α)ΞΕΚΙΝΗΜΑ
~Καθε ομάδα ξεκινάει με 16.000 Πόντους Ζωής. Όταν κάθε παίκτης της ομάδας χάνει Πόντους Ζωής, αυτοί αφαιρούνται από το σύνολο των πόντων που έχει η ομάδα.

~Στην Ομαδικη Μονομαχία, η BANLIST ισχύει για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει πως αν μια κάρτα είναι Semi-Limit (2), τότε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και δύο φορές από τον κάθε παίκτη της ομάδας. Επομένως κάθε ομάδα, μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι και 4 Semi-Limit κάρτες στο σύνολο της.Το ίδιο συμβαίνει και με τις Limit (1) κάρτες.

Β)ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
~Οι παίκτες κάθε ομάδας έχουν την δυνατότητα να μιλάνε μεταξυ τους για τις κάρτες που έχουν στα χέρια τους, να τσεκαρουν τις κάρτες που έχει τοποθετήσει ο συμπαίκτης τους ανάποδα και γενικά μπορούν να αλληλεπιδρούν ελεύθερα μεταξύ τους.
Όμως κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις δικές του κάρτες στην Ομαδική Μονομαχία και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει του συμπαίκτη του (εκτός της περίπτωσης που μια καρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους μονομάχους, όπως συμβαίνει π.χ. με την κάρτα "Mausoleum of the Emperor").

~Ο παίκτης που έχει την δυνατότητα να κάνει πρώτος επίθεση με την έναρξη της Ομαδικής Μονομαχίας, είναι ο τέταρτος κατά σειρά προτεραιότητας.

~Για να γίνει απευθείας επίθεση στους Πόντους Ζωής μιας ομάδας, πρέπει να μην υπάρχει κανένα τέρας στο έδαφος της. Αν υπάρχει, τότε η επίθεση πρέπει αναγκαστικά να στοχεύσει ένα από τα τέρατα που βρίσκονται στο έδαφος της.

~Για να πληρώσει το κόστος που απαιτεί μια κάρτα για να ενεργοποιηθεί, κάθε παίκτης της ομάδας, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάρτες του συμπαίκτη του. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που ενεργοποιεί τον "Crush Card Virus", μπορεί  να θυσιάσει τον "Sangan" του συμπαίκτη του.
Αντίστοιχα, για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις καλέσματος ενός τέρατος του, κάθε παίκτης της ομάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάρτες του συμπαίκτη του. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που θέλει να καλέσει το "Summoned Skull", μπορεί να θυσιάσει ένα τέρας του συμπαίκτη του.

~Το νεκροταφείο κάθε ομάδας θεωρείται κοινό. Αυτό σημαίνει πως ένας παίκτης που θα ενεργοποιησει, για παράδειγμα, το "Premature Burial", μπορεί να καλέσει από το νεκροταφείο και τέρας του συμπαίκτη του.

~Ο παίκτης που ενεργοποιεί καρτες που αναφέρονται σε έναν αντίπαλο και αφορούν "Χερι", Deck ή Extra Deck, πρέπει να επιλέξει έναν από τους δύο παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που ενεργοποιεί "Exchange" πρέπει να επιλέξει το "Χέρι" ενός εκ των δύο μονομάχων της αντίπαλης ομάδας. 
Αντίστοιχα, κάρτες που αναφέρουν στο κείμενο πως επηρεάζουν "Χερι" Deck ή Extra Deck, του μονομάχου που τις ενεργοποίησε ("your"), επηρεάζουν ΜΟΝΟ τον παίκτη που την ενεργοποίησε. 

~Κάρτες που αναφέρονται σε ένα αντίπαλο και αφορούν Έδαφος, Νεκροταφείο, ή την Ζώνη Εκτός Παιχνιδιού (Banish Zone), επηρεάζουν ταυτόχρονα και τους δύο παίκτες της ομάδας. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που έχει ενεργοποιησει "Brain Control", εχει τη δυνατότητα να πάρει με το μέρος του οποιοδήποτε τερας βρίσκεται στο αντίπαλο έδαφος (ανεξαρτήτως δηλαδή σε ποιον αντίπαλο παίκτη του ανηκει). 
Αντίστοιχα, κάρτες που αναφέρουν στο κείμενο πως επηρεάζουν Έδαφος, Νεκροταφείο, ή την Ζώνη Εκτός Παιχνιδιού του μονομάχου που τις ενεργοποίησε ("your", "you control"), επηρεάζουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ομάδα του παίκτη που την ενεργοποίησε. 

~Αν το κείμενο μιας κάρτας που ενεργοποιείται, αναφέρει πως επηρεάζει και τους δύο παίκτες ("both players) ή τον καθένα ("each player"), τοτε ο μονομάχος που την ενεργοποίησε, επιλέγει αρχικά αν θα επηρεαστεί ο ίδιος ή ο συμπαίκτης του. Αφού το κάνει, θα επιλέξει ύστερα τον παίκτη από την αντίπαλη ομάδα που θα επηρεαστεί με τη σειρά του. Για παράδειγμα, ο παίκτης που θα ενεργοποιήσει "Card Destruction", θα επιλέξει αρχικά αν θα είναι ο ίδιος ή ο συμπαίκτης του εκείνος που θα πετάξει τις κάρτες του για να τραβήξει τον ίδιο αριθμό από την τράπουλα του. Αφού το κάνει, θα επιλέξει ύστερα τον παίκτη από την αντίπαλη ομάδα που θα κάνει το ίδιο. 

~Η ενεργοποίηση μιας κάρτας που εμποδίζει έναν μονομάχο να κάνει μια ενέργεια, επηρεάζει και τον συμπαίκτη του παράλληλα. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που έχει ενεργοποιησει "Reckless Greed", τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαίκτης του, θα "εμποδιστούν" να τραβήξουν κάρτα στη Φάση Τραβήγματος.
Αντίστοιχα, η ενεργοποίηση μιας κάρτας που εμποδίζει έναν αντίπαλο της ομάδας να κάνει μια ενέργεια, επηρεάζει ταυτόχρονα και τον συμπαίκτη αυτου. 

~Καρτες που υπολογίζουν γύρους ή φάσεις του παιχνιδιού, μετράνε για ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς γύρους. Για παράδειγμα η κάρτα "Swords of Revealing Light", μετράει για κάθε αντίπαλο γύρο που περνάει (χωρίς να παίζει ρόλο ποιος είναι ο αντίπαλος παίκτης από τους δύο).

~Καρτες που αναφέρουν πως αφορούν ΟΛΑ τα "Monster", τις "Spell" και τις "Trap" στο παιχνίδι, επηρεάζουν και τους 4 μονομάχους. Για παράδειγμα ο παίκτης που ενεργοποιεί "Heavy Storm", καταστρέφει όλες τις "Spell" και τις "Trap" των μονομάχων στο γήπεδο. 
Αντίστοιχα κάρτες που αφορούν την εκτέλεση ενεργειών στο έδαφος (όπως καλέσματα ή ενεργοποίηση καρτών), επηρεάζουν και τους 4 μονομάχους. Για παράδειγμα ο παίκτης που ενεργοποιεί "Mask of Restrict" εμποδίζει, μαζί με τον ίδιο, όλους τους μονομάχους στο παιχνίδι να θυσιάσουν κάρτες. 

Γ) ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ
~Η νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να μειώσει τους πόντους της αντίπαλης στο μηδέν ή να εκπληρώσει προϋποθέσεις νίκης (όπως ένας εκ των παικτών να συγκεντρώσει τα κομμάτια του Exodia) ή να κάνει τον ένα από τους δύο παίκτες της αντίπαλης ομάδας, να αποτύχει να τραβήξει κάρτα από την τράπουλα του στη Φάση Τραβήγματος του (Deck Out).

~Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο παιχνίδι, θεωρείται η νικήτρια της μονομαχίας. Η νίκη σε μια Ομαδικη Μονομαχία καθορίζεται αποκλειστικά από μια και μόνο μονομαχία (Single Duel) και όχι από περισσότερες (Match Duel).


*Όσο αφορά τους υπόλοιπους κανόνες, ό,τι ισχύει στις Μονομαχίες μεταξύ δύο ατόμων, ισχύει και στις Ομαδικές Μονομαχίες. 

**Παρακάτω είναι και οι επίσημοι κανόνες όπως παρουσιάζονται από την επίσημη σελίδα της Konami: 
https://www.yugioh-card.com/en/play/tagduel/

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->