O Kazuki Takahashi (1961-2022) και η συνεισφορά του στο Yu-Gi-Oh! - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

O Kazuki Takahashi (1961-2022) και η συνεισφορά του στο Yu-Gi-Oh!

Kazuki Takahashi Yugioh! anime arthroΜε αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Kazuki Takahashi, του ανθρώπου που έδωσε ζωή σε αυτό τον λαμπρό κόσμο του Yu-Gi-Oh! που τόσο αγαπήσαμε, η σελίδα αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο για τον ίδιο και τη ζωή του, δίνοντας κυρίως βάση στα σημεία συνεισφοράς του στο Yu-Gi-Oh!

 

Γέννηση και Έργο
Ο Kazuki Takahashi, γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου 1961 στο Τόκιο, είναι ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh! manga, από το οποίο δημιουργήθηκε μια σειρά από spinoff σειρές anime και manga, συμπεριλαμβανομένων των Yu-Gi-Oh! RYu-Gi-Oh! Capsule Monsters, Yu-Gi-Oh! GXYu-Gi-Oh! 5D'sYu-Gi-Oh! ZEXAL,Yu-Gi-Oh! ARC-V και Yu-Gi-Oh! VRAINSΕπίσης, το Yu-Gi-Oh! manga συνεισέφερε σε έναν μεγάλο αριθμών βιντεοπαιχνιδιών, αρκετών παιχνιδιών με κάρτες και επιτραπέζιων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Yu-Gi-Oh! Capsule Monsters Collectible Figure Game, Bandai's Official Card GameDungeon Dice Monsters,Yu-Gi-Oh! Official Card Game, Yu-Gi-Oh! Trading Card Game κ.ά.


Το Yu-Gi-Oh! Manga και οι Yu-Gi-Oh! Σειρές
Ως παιδί, στον Takahashi άρεσε να ζωγραφίζει, αλλά δεν άρχισε να φτιάχνει manga μέχρι ότου να πάει στο γυμνάσιο. Ο Takahashi δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι και το 1996 οπότε και δημιούργησε το Yu-Gi-Oh!.

Το δημοφιλές manga του ξεκινά με την εμφάνιση ενός παιχνιδιού το οποίο βασίζεται σε κάρτες, και που είναι γνωστό στη σειρά ως Magic and Wizards και αργότερα ως Duel Monsters. Ωστόσο, ο Takahashi δεν σκόπευε ποτέ να επικεντρώσει το manga του στο παιχνίδι με κάρτες που δημιούργησε. Η αρχική μορφή του manga ορίστηκε σε επεισοδιακά κεφάλαια με διαφορετικό παιχνίδι να παίζεται σε κάθε κεφάλαιο και το παιχνίδι με κάρτες Magic and Wizards αρχικά, προοριζόταν να εμφανίζεται μόνο σε δύο κεφάλαια Ο Shueisha, ο εκδότης του περιοδικού Weekly Shōnen Jump, έλαβε τόσες πολλές επιστολές και μηνύματα θαυμαστών που ρωτούσαν για το παιχνίδι Magic and Wizards που ο Takahashi αποφάσισε να το επεκτείνει. 


Για να συγκεντρώσει πληροφορίες για την αρχαιότερη εποχή που το anime του έφτασε να δραστηριοποιείται και για να γράψει την αρχική ιστορία του Shadi, ο Takahashi ταξίδεψε στην Αίγυπτο.
Δυστυχώς αρρωσταίνει τη στιγμή που έγραφε την ιστορία του Φαραώ Άτεμ. Κατέληξε στο νοσοκομείο και πάλεψε να τηρήσει τις προθεσμίες. Ως αποτέλεσμα, έκοψε απρόθυμα την ιστορία του 
ιερέα Σέτο  και της Κισάρα, για την οποία λυπάται, καθώς μέσω της σχέσης τους, εξηγεί τον δεσμό του Seto Kaiba και του Άσπρου Δράκου με Μπλε Μάτια. Αστειεύτηκε επίσης με το γεγονός πως ο σχεδιασμός του Zorc Necrophades, οφειλόταν στην αγανάκτηση του εκείνη την εποχή. 


Ο Takahashi είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι το Yu-Gi-Oh! GX θα ήταν η τελευταία Yu-Gi-Oh! σειρά. Ωστόσο, τον προσέγγισαν στα τέλη του 2006 με την ιδέα του Yu-Gi-Oh! 5ds. Τα άτομα στο προσωπικό παραγωγής και στο τηλεοπτικό συμβούλιο ήταν επί μακρόν καλοί συνεργάτες και φίλοι μαζί του και είχαν διαδώσει το Yu-Gi-Oh! σε πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Έτσι ο Takahashi συμφώνησε μαζί τους για τη νέα σειρά, υπό τον όρο ότι αυτή θα ήταν η τελευταία. Παρόλα αυτά, τέσσερις επόμενες σειρές, Yu-Gi-Oh! ZEXAL, Yu-Gi-Oh! ARC-V, Yu-Gi-Oh! VRAINS και Yu-Gi-Oh!Sevens έκαναν τελικά την εμφάνισή τους.


Οι Yu-Gi-Oh! Ταινίες
Ο Takahashi είχε διάφορους βαθμούς συμμετοχής στις Yu-Gi-Oh! ταινίες. Η κύρια συνεισφορά του βέβαια ήταν να είναι ο δημιουργός του αρχικού manga. Στην περίπτωση της ταινίας Pyramid of Light σχεδίασε τον κύριο κακό της ταινίας, τον Anubis. Για τη δέκατη επετειακή ταινία του, το Bonds Beyond Time, παρείχε επίσης ένα βασικό κινούμενο σχέδιο της σκηνής όπου ο Yami Yugi τραβάει μια κάρτα στην αρχή. Η ταινία The Dark Side Of Dimensions είχε δεχτεί την πιο άμεση εμπλοκή από τον Takahashi. Αν και η ταινία σχεδιάστηκε πριν συμμετάσχει στο έργο, σύντομα έγινε ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας, ο σχεδιαστής ιστορίας, ο σχεδιαστής χαρακτήρων και ο σεναριογράφος αφού ο παραγωγός τον κάλεσε να τη γράψει. Η σκηνή του Yugi που φοράει το νέο Duel Disk και εισάγει το Deck του σε αυτό πριν αντιμετωπίσει τον Aigami, ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον, η επιθυμία του Takahashi για τη δημιουργία και μιας άλλης ταινίας Yu-Gi-Oh!, της Yu-Gi-Oh! VS. GXΑν και η ταινία δεν έγινε, στοιχεία από αυτήν χρησιμοποιήθηκαν στη δεύτερη σεζόν του Yu-Gi-Oh! GX .


Το Βασικό Νόημα του Yu-Gi-Oh! 
Ο Takahashi πάντα ενδιαφερόταν για τα παιχνίδια. Ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή ως παιδί και εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για αυτά ως ενήλικας. Στα παιχνίδια θεωρούσε ότι ο παίκτης γινόταν ήρωας. Αποφάσισε λοιπόν να βασίσει τη Yu-Gi-Oh! σειρά γύρω από τέτοια παιχνίδια και χρησιμοποίησε αυτή την ιδέα. Έτσι ο Yugi εμφανίζεται ένα αδύναμο παιδικό αγόρι, που, όταν έπαιζε παιχνίδια, γίνεται ήρωας.

Με τη φιλία να είναι ένα από τα κύρια θέματα του Yu-Gi-Oh! , βάσισε τα ονόματα των δύο μεγάλων χαρακτήρων Yūgi και Jōnouchi στη λέξη yūjō (友情), που σημαίνει "φιλία". Το Henshin, η ικανότητα να μετατρέπεσαι σε κάτι ή σε κάποιον άλλο, είναι κάτι που ο Takahashi πίστευε ότι όλα τα παιδιά ονειρεύονταν. Θεωρούσε το Ηenshin του Yugi, τον Yami Yugi , έναν έξυπνο, αήττητο παίκτη παιχνιδιών, ως μια μεγάλη έκκληση για τα παιδιά. Ο χαρακτήρας Seto Kaiba βασίζεται εν μέρει σε έναν αλαζονικό παίκτη συλλεκτικών παιχνιδιών με κάρτες, για τον οποίο ο Takahashi, είχε ακούσει.



Σχεδιασμός των καρτών Yu-Gi-Oh! και των Ηρώων του
Ο Takahashi παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να βρεις πολλά μοναδικά και ξεχωριστά τέρατα. Προσπαθεί να ταιριάξει τα χαρακτηριστικά του παίκτη στο πλάσμα που δημιουργεί, όπως να δώσει στον Seto Kaiba μοχθηρές κάρτες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά του.


Ο Takahashi δημιούργησε προσωπικά, μεταξύ άλλων τεράτων, τον Dark Magician, τους Elemental Heroes, το Junk Synchron, τον Stardust Dragon, τον Red Dragon Archfiend, και το Νούμερο 39: Ουτοπία.
Δημιούργησε επίσης ''Alternarte Arts'' για ορισμένες κάρτες, όπως τον Blue-Eyes White Dragon, τον Red-Eyes Black Dragon, τον Dark Magician, το Summoned Skull, τον Jinzo, τους Egyptian Gods, κ.λπ., τις οποίες και υπέγραψε.


Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιούργησε και σχεδίασε με το χέρι τους Yu-Gi-Oh! πρωταγωνιστές (Yugi MutoYami YugiJaden YukiYusei FudoYuma Tsukumo) καθώς και αρκετούς βασικούς χαρακτήρες.


Ο Takahashi γενικά είχε συγκεντρώσει διάφορες Yu-Gi-Oh! εικονογραφήσεις που είχε σχεδιάσει, στο βιβλίο του ''Duel Art'' το οποίο και δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2011.



Θάνατος
Στις 6 Ιουλίου 2022 στις 10:30 π.μ. JST, ο Takahashi βρέθηκε νεκρός 300 μέτρα από την ακτή του Nagoστην Οκινάουα, από αξιωματικούς της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας μετά από αναφορά τουριστών. Ο Takahashi φορούσε εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα τη στιγμή του θανάτου του. Από τις 7 Ιουλίου, η Ιαπωνική Ακτοφυλακή διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό. 



*Η σελίδα χρησιμοποίησε, ως υλικό για το άρθρο της, πληροφορίες από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://yugioh.fandom.com/wiki/Kazuki_Takahashi

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->