ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ

1)Ξεκίνημα

*Κάθε μονομάχος ξεκινάει, έχοντας επιλέξει ως Αρχηγό Καρτών ένα οποιοδήποτε τέρας που είναι μέσα στη λίστα του ''Εικονικού Κόσμου'' και το οποίο δεν είναι ''Spirit'' ή ''Fusion''.


*Αν ο Αρχηγός Καρτών του ανήκει στην Banlist, τότε αυτός επηρεάζει τον αριθμό των καρτών που θα χρησιμοποιήσει στην τράπουλά του (αν για παράδειγμα κάποιος επιλέξει ως αρχηγό καρτών ''Jinzo'', ο οποίος είναι Limit (1), δεν μπορεί να βάλει τον ''Jinzo'' στην τράπουλα του, αφού ήδη τον χρησιμοποιεί μια φορά ως Αρχηγό Καρτών. Αντίστοιχα, αν επιλέξει π.χ. το ''Cyber Jar'' που είναι Ban (0), εφόσον κάθε μονομάχος μπορεί να επιλέξει 3 κάρτες από τις Ban κάρτες, υποχρεώνεται να προσθέσει στην τράπουλά του δύο μόνο Ban κάρτες έχοντας το ''Cyber Jar'' σαν Αρχηγό Καρτών του. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Semi Limit (2) κάρτες). 


*Ο Αρχηγός Καρτών θα τοποθετείται ακριβώς μπροστά από την τράπουλα του παίκτη (όπου μπορεί να είναι εμφανής) και έχοντας διαφορετικό ''Sleeve'' από τις υπόλοιπες κάρτες του παίκτη. 


*Όσο ο Αρχηγός Καρτών δεν έχει καλεστεί, ΔΕΝ επηρεάζει τη μονομαχία με κάποιο τρόπο (π.χ. μέσω του ''Effect'' του.)


2)Κάλεσμα του Αρχηγού Καρτών

*Α)Ο Αρχηγός Καρτών μπορεί να καλεστεί στον γύρο του παίκτη με ''Special Summon'' ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων καλέσματός του (''ignoring summoning condiotions'') και ΜΟΝΟ στο Main Phase του. Όταν αυτός καλείται, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί άλλη κάρτα ως ''απάντηση'' στο κάλεσμά του (όπως π.χ. η κάρτα Bottomless Trap Hole).
Μόλις ο παίκτης θέλει να τον καλέσει, το αναφέρει στον αντίπαλό του και αμέσως τον καλεί στο έδαφός του σαν κανονικό τέρας. Αν ο παίκτης κάνει ''Special Summon'' τον Αρχηγό Καρτών στο γύρο του, δεν επιτρέπεται να κάνει ''Normal Summon/Set'' κάποιο τέρας του στον ίδιο γύρο.

Β)Ο Αρχηγός Καρτών μπορεί να καλεστεί στον γύρο του αντιπάλου με ''Special Summon'' ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων καλέσματός του (''ignoring summoning condiotions'') και ΜΟΝΟ στην αρχή του ''Battle Phase'' αυτού. Όταν αυτός καλείται, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί άλλη κάρτα ως ''απάντηση'' στο κάλεσμά του (όπως π.χ. η κάρτα Bottomless Trap Hole). 
Μόλις ο παίκτης θέλει να τον καλέσει και ο αντίπαλος του μπαίνει στο ''Battle Phase'', ο πρώτος τού το αναφέρει και αμέσως τον καλεί στο έδαφός του σαν κανονικό τέρας.


*Όταν ο Αρχηγός Καρτών έρχεται στο έδαφος, πλέον λειτουργεί σαν κανονικό τέρας και επηρεάζει τη μονομαχία.


3)Το τέλος της μονομαχίας

*Όταν ο Αρχηγός Καρτών καλείται στο έδαφος, αν αυτός με κάποιο τρόπο φύγει από το έδαφος, ο μονομάχος θα χάσει αυτόματα (όσους Πόντους Ζωής και αν έχει),


*Όταν ο Αρχηγός Καρτών καλείται στο έδαφος, ο μονομάχος συνεχίζει να έχει τους ίδιους Πόντους Ζωής που είχε πριν τον καλέσει και μπορεί να ηττηθεί και χωρίς να χάσει τον Αρχηγό Καρτών του (π.χ. μέσω κάποιας ''Direct Attack'' στους Πόντους Ζωής του, έχοντας στο χέρι του ο αντίπαλος τα πέντε κομμάτια του ''Exodia'', κτλ).

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->