1# ΚΑΝΟΝΕΣ YUGIOH!: Προετοιμασία, Έδαφος, Τέλος της Μονομαχίας - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

1# ΚΑΝΟΝΕΣ YUGIOH!: Προετοιμασία, Έδαφος, Τέλος της Μονομαχίας

Το Yu-Gi-Oh! είναι κυρίως γνωστό ως ένα ψυχαγωγικό και δημιουργικό παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες. Έχοντας ξεκινήσει ως παιχνίδι από το 1999 στην Ιαπωνία, το Yu-Gi-Oh! εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι αρκετά δημοφιλές. Όπως είναι φυσικό, δεν είναι το ίδιο παιχνίδι που ήταν τότε και έχει εξελιχθεί σημαντικά, εισάγοντας πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, τα οποία όμως φαντάζουν αρκετά πολύπλοκα για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος. Γι' αυτό τον λόγο, η σελίδα αποφάσισε να ξεκινήσει να γράφει για τους κανόνες του Yu-Gi-Oh! καλύπτοντας σταδιακά κάθε θεματική τους, με στόχο να βοηθήσει παλιούς παίκτες που δυσκολεύονται να τους κατανοήσουν, όπως και νέους παίκτες που τώρα ξεκινάνε!
Εδώ θα δούμε για το τι πρέπει να ισχύει πριν ξεκινήσει μια μονομαχία (προετοιμασία). για το έδαφος της μονομαχίας και τέλος για τους τρόπους που μπορεί να τελειώσει μια μονομαχία.

Α)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
*Κάθε παίκτης ξεκινάει με 8.000 Πόντους Ζωής.

*Κάθε παίκτης πρέπει να έχει 40-60 κάρτες στην κυρίως τράπουλά του (Main Deck) και 0-15 στην έξτρα τράπουλά του (Extra Deck).

*Κάθε παίκτης μπορεί να βάλει όσες κάρτες θέλει από κάθε είδος (Monsters, Spells και Traps) στην κυρίως τράπουλά του, αρκεί οι κάρτες να είναι 40-60, να μην παραβιάζουν την Banlist και να είναι Face-Down.

*Κάθε παίκτης μπορεί να βάλει στην έξτρα τράπουλά του όσα τέρατα θέλει, αρκεί αυτά να είναι 1-15, να μην παραβιάζουν την Banlist και να είναι Face-Down.

*Στο Extra Deck μπορούν εξαρχής να μπουν μόνο συγκεκριμένα είδη τεράτων (Fusion, Synchro, Xyz, Link), ενώ τα υπόλοιπα είδη μπαίνουν μόνο στο Main Deck αντίστοιχα. 

*Κάθε παίκτης μπορεί να έχει, αν θέλει, από 1 έως 15 κάρτες, τις οποίες δεν θα χρησιμοποιήσει στο πρώτο του παιχνίδι, αλλά θέλει να τις χρησιμοποιήσει στα επόμενα (Side Deck). Εφόσον θέλει να χρησιμοποιήσει κάποια κάρτα από το Side Deck του, ο παίκτης την αλλάζει με κάποια κάρτα από την αρχική του τράπουλα πριν το νέο παιχνίδι του. Αντίστοιχα και αυτές οι κάρτες πρέπει να μην παραβιάζουν την Banlist και να είναι Face-Down.

*Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μέχρι τρεις κάρτες με το ίδιο όνομα συνδυαστικά στο Main Deck, Extra Deck και Side Deck του.

*Κάθε παίκτης είναι καλό να έχει νομίσματα, ζάρια, ειδικά ''Monster Tokens'' και ειδικά αντικείμενα που να μετρούν σαν ''Counters'', αφού οι ιδιότητες κάποιων καρτών απαιτούν την ύπαρξη των παραπάνω. Τέλος, καλό είναι να ''ντύνουν'' τις κάρτες τους με ''Sleeves'' και να έχουν μια εφαρμογή για να μετρούν τους Πόντους Ζωής. 
 
*Αφού αποφασιστεί ποιος παίκτης θα παίξει πρώτος (π,χ, μέσω ζαριού), κάθε παίκτης τραβάει 5 κάρτες από την κυρίως τράπουλα του για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ύστερα κάθε παίκτης τραβάει μία κάρτα στην αρχή κάθε γύρου του (εξαιρείται ο πρώτος γύρος του πρώτου παίκτη). Ο κάθε παίκτης μπορεί να παίζει κάρτες από το χέρι του, μόνο στον γύρο του (εκτός αν το κείμενο της κάρτας επιτρέπει να την παίξει και στον γύρο του αντιπάλου), αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες κάρτες στο έδαφος, όπως τις Traps, σε οποιοδήποτε γύρο.

Β)ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
~Οι παίκτες πρέπει να βάλουν τις κάρτες τους στα σημεία που καταδεικνύονται από το παραπάνω Playmat. Αυτά τα σημεία είναι:
-Deck Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης βάζει τις κάρτες της κυρίως τράπουλάς του και οι οποίες είναι βέβαια Face-Down.
-Extra D
eck: Εκεί ο κάθε παίκτης βάζει τις κάρτες της έξτρα τράπουλάς του Face-Down, (αν έχει). Μπορεί να βλέπει αυτές τις κάρτες όποτε θέλει, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του. Τα Pendulum Monster που θα στέλνονταν κανονικά στο Graveyard, στέλνονται Face-Up εκεί.
-Spell & Trap Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης παίζει τις Spell ή/και τις Trap του (εκτός από ένα συγκεκριμένος είδος Spell, την Field Spell).
-Pendulum Zone-Spell & Trap Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης (πέραν των Spell/Trap καρτών του), μπορεί να παίζει τα Pendulum Monster του (εφόσον θέλει να τα κάνει να λειτουργούν ως Continuous Spells). 
-Field Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης παίζει τις 
Field Spell του. Αν χρησιμοποιεί ήδη Field Spell και θέλει να χρησιμοποιήσει άλλη, τότε στέλνει την αρχική του στο Graveyard και ενεργοποιεί τη νέα του. 
-Main Monster Zone: 
Εκεί ο κάθε παίκτης μπορεί γενικά να παίζει όλα τα τέρατά του. Αυτά μπορούν να είναι σε Face-Up Attack Position, Face-Up Defense Position ή σε 
Face-Down Defense Position. 
Προσοχή! Ο παίκτης προκειμένου να παίξει το πρώτο του Link Monster, πρέπει αρχικά να το παίξει αναγκαστικά σε Extra Monster Zone (αλλά μπορεί ύστερα να παίξει τα επόμενα και στο Main Monster Zone, εφόσον μπορεί αυτό να επιτραπεί από άλλα Link Monster και τα Link Arrow τους). Αντίστοιχα, τα Pendulum Monster που έχουν σταλθεί Face-Up στο Extra Deck, μπορούν να καλεστούν σε κάποιo ''Monster Zone'', μόνο εφόσον αυτό επιτρέπεται από άλλα Link Monster και τα Link Arrow τους, αλλιώς δεν μπορούν να καλεστούν καθόλου. 
-Extra Monster Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης μπορεί να παίξει τα τέρατα που προέρχονται από το Extra Deck του.
-Graveyard: Εκεί καταλήγουν τα τέρατα των παικτών όταν καταστρέφονται, όπως και οι Spell/Trap τους αφού ενεργοποιηθούν (ή αφού καταστραφούν και αυτές). Οι κάρτες του Graveyard κάθε παίκτη μπορεί να είναι ορατές για τον αντίπαλο του και να τις βλέπει όποτε θέλει. Επίσης, η σειρά με την οποία στάλθηκαν οι κάρτες στο Graveyard δεν πρέπει να αλλάζει. 
-Banished Zone: Εκεί καταλήγουν οι κάρτες των παικτών όταν, μέσω κάποιας ειδικής ικανότητας κάποιας κάρτας, πρέπει να βγουν ''εκτός παιχνιδιού''. Μένουν Face-Up, εκτός αν υπάρχει κάποια ιδιότητα που υποχρεώνει τον παίκτη να τις κάνει Banish, Face-Down. Οι κάρτες που είναι Face-Down δεν είναι ορατές για κανέναν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο όρος ''Banished Zone'' χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δεν υπάρχει στα ''επίσημα'' Playmats (αλλά για τη βοήθεια των νέων παικτών, το προσθέσαμε εδώ). Οπότε μπορεί κανείς να βάλει τις κάρτες του αυτές. σε όποιο ελεύθερο σημείο θέλει.
-Side Deck Zone: Εκεί ο κάθε παίκτης βάζει τις κάρτες που δεν θα χρησιμοποιηθούν στο 1ο παιχνίδι του και τις οποίες θα ήθελε να τις χρησιμοποιήσει στα επόμενα. Αυτές πρέπει να έχουν τα ίδια ''Sleeves'' με το αρχικό Deck του παίκτη. Αν ο παίκτης χρησιμοποιήσει το Side Deck, δεν γίνεται οι κάρτες στο Deck να είναι περισσότερες από αυτές που ήταν στο 1ο του παιχνίδι. Επιπλέον, αν ο παίκτης συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα το οποίο αποτελείται από πολλά παιχνίδια, υποχρεώνεται σε κάθε πρώτο του παιχνίδι να χρησιμοποιεί πάντα τις κάρτες με τις οποίες ξεκίνησε να μονομαχεί (και όχι με κάρτες από το Side Deck του). Αξίζει να σημειωθεί πως ο όρος ''Side Deck Zone'' χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δεν υπάρχει στα ''επίσημα'' Playmats (αλλά για τη βοήθεια των νέων παικτών, το προσθέσαμε εδώ). Οπότε μπορεί κανείς να βάλει τις κάρτες του αυτές. σε όποιο ελεύθερο σημείο θέλει.

Γ) ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ
~Ο νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να μειώσει πρώτος τους Πόντους Ζωής του αντιπάλου του στο μηδέν, να εκπληρώσει προϋποθέσεις νίκης (όπως π.χ. να συγκεντρώσει τα κομμάτια του Exodia), να κάνει τον αντίπαλό του να αποτύχει να τραβήξει κάρτα από την τράπουλά του αν και είναι υποχρεωμένος να το κάνει (Deck Out) ή να κάνει τον αντίπαλό του να παραδοθεί.

**Η σελίδα βασίστηκε στους επίσημους κανόνες της ΚΟΝΑΜΙ για να γράψει τα παραπάνω: https://www.yugioh-card.com/en/rulebook/

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->