Τα Αντικείμενα της Χιλιετίας και οι ιδιότητές τους - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Τα Αντικείμενα της Χιλιετίας και οι ιδιότητές τους

Yugioh! Antikeimena ths XlietiasΈνα από τα πρωτότυπα και σκοτεινά στοιχεία της σειράς Yu-Gi-Oh! είναι τα Αντικείμενα της Χιλιετίας! Είναι 7 στον αριθμό και δημιουργήθηκαν στην Αρχαία Αίγυπτο, με σκοπό να σφραγιστεί η μαγική δύναμη των παιχνιδιών της σκιάς μια για πάντα. Για να δημιουργηθούν ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε μαύρη μαγεία και θυσιάστηκαν 99 ανθρώπινες ψυχές. Επρόκειτο βέβαια για αντικείμενα με ανυπέρβλητη ισχύ!


Οι χρήστες των Αντικειμένων της Χιλιετίας προστατεύονται από τις δυνάμεις που φέρουν τα υπόλοιπα μαγικά αντικείμενα. Επιπλέον οι κάτοχοί τους αποκτούν μοναδικές ιδιότητες τις οποίες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν είτε για κακό, είτε για καλό. Ένα ακόμα κοινό που έχουν τα Αντικείμενα της Χιλιετίας είναι το γεγονός ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ευχή σε όποιον τα έχει υπό τον έλεγχό του, όπως συνέβη με τον Yugi Muto (ο οποίος ήθελε να αποκτήσει φίλους), τον Ryou Bakura (ο οποίος ενδιαφερόταν να μάθει για όλα τα Αντικείμενα της Χιλιετίας), τον Maximillion Pegasus (ο οποίος επιθυμούσε να δει για μια τελευταία φορά την αγαπημένη του που είχε φύγει από τη ζωή) και τον Marik Ishtar (ο οποίος ήθελε να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του φύλακα του τάφου του Φαραώ). Κάθε Αντικείμενο της Χιλιετίας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και αξίζει να δούμε το καθένα ξεχωριστά.


Πάζλ της Χιλιετίας (Millennium Puzzle)
Το Πάζλ της Χιλιετίας είναι το πιο σημαντικό και πιο ισχυρό από τα μαγικά αντικείμενα, δοθέντος ότι βρισκόταν υπό τον έλεγχο δύο σπουδαίων Φαραώ στο παρελθόν (του Άτεμ και του πατέρα του). Πέρα από το γεγονός ότι περιλαμβάνει το πνεύμα του Φαραώ Atem, είναι ικανό να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας του κατόχου του σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Τα ιερογλυφικά που είναι χαραγμένα στο Πάζλ της Χιλιετίας αναφέρουν πως όποιος καταφέρει να το συναρμολογήσει, λαμβάνει τη δύναμη και τη γνώση του σκοταδιού και των σκιών (όπως συνέβη με τον Yugi). Η μαγεία του μπορεί να επικαλεστεί τη δύναμη των Αιγύπτιων Θεών και να προσφέρει τη δυνατότητα σε όποιον το φοράει, να επικοινωνεί με τα πνεύματα των τεράτων των τερατομονομαχιών! Επιπλέον, μπορεί να διαισθανθεί το σκοτάδι και να το διαλύει, ''συντρίβοντας'' το μυαλό αυτών που το φέρουν (Mind Crush)!


Δαχτυλίδι της Χιλιετίας (Millennium Ring)
Το Δαχτυλίδι της Χιλιετίας αποτελεί κειμήλιο εξίσου μεγάλης σημασίας με αυτή του Πάζλ της Χιλιετίας. Μέσα σε αυτό το αντικείμενο κατοικούν τα πνεύματα του Βασιλιά των Ληστών Bakura της Αρχαίας Αιγύπτου και του Zorc Necrophades, του οποίου η επιθυμία να αποκτήσει τα Αντικείμενα της Χιλιετίας κληροδοτήθηκε στον Ryou Bakura. Μια από τις ιδιότητές του είναι το γεγονός πως μπορεί να οδηγήσει τον κάτοχό του όπου αυτός έντονα επιθυμεί, λειτουργώντας ως πυξίδα. Έχει επίσης την ικανότητα να συγχωνεύσει ψυχές ή ένα μέρος της ψυχής με άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των Αντικειμένων της Χιλιετίας (πράγμα που είχε συμβεί όταν ο Yami Bakura έχασε σε παιχνίδι σκιών από τον Yami Marik και πρόλαβε να εισέλθει στο Πάζλ της Χιλιετίας από το οποίο και δραπέτευσε). Τέλος, έχει φανεί επίσης να μπορεί να καμουφλάρει το σώμα του κατόχου του με το σκοτάδι.


Μάτι της Χιλιετίας (Millennium Eye)
Βασικό χαρακτηριστικό του Ματιού της Χιλιετίας είναι η ικανότητα να “σκανάρει” οποιοδήποτε μυαλό και να διαβάζει τις σκέψεις του ή ακόμα και κρυμμένες αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάτοχος του Ματιού της Χιλιετίας μπορεί να γνωρίσει μέχρι και τα πιο σκοτεινά μυστικά της ψυχής αυτού που βλέπει! Μπορεί επίσης να παρέχει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να βιώνει όλα αυτά που βιώνει ο στόχος του. 


Σκήπτρο της Χιλιετίας (Millennium Rod)
Η ξεχωριστή ιδιότητα που δίνει το Σκήπτρο της Χιλιετίας στον κάτοχό του, είναι να μπορεί να ελέγχει το μυαλό των άλλων, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε άβουλες μαριονέτες του. Είναι ικανό να προκαλέσει καταστροφή αναμνήσεων των θυμάτων του και μπορεί να καταστήσει το χρήστη ικανό να μεταφέρει μέρος του μυαλού του σε άλλους ανθρώπους, επιτρέποντάς του να τους ελέγχει και χωρίς το Σκήπτρο της Χιλιετίας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του, σύμφωνα με τη χρήση του στην Αρχαία Αίγυπτο, είναι η ικανότητα να παγιδεύει πνεύματα τεράτων σε πέτρινες πλάκες.


Περιδέραιο της Χιλιετίας (Millennium Necklace)
Το Περιδέραιο της Χιλιετίας επιτρέπει σε αυτόν που το φοράει να δει μέσα στο χρόνο, προσφέροντάς του πολλές ζωηρές και ρεαλιστικές αναλαμπές τόσο από το αρχαίο παρελθόν όσο και από το μακρινό μέλλον. Αυτό σημαίνει πως αυτός που ελέγχει τις δυνάμεις του, μπορεί, για ένα γεγονός σημαντικό για τον ίδιο, να δει το παρελθόν όπως και το μέλλον του. Σαν αποτέλεσμα, ο κάτοχος μπορεί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για οτιδήποτε επρόκειτο να συμβεί στο μέλλον ή ακόμη και να προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για να αλλάξει αυτό που θα γινόταν κανονικά χωρίς τη δική του συμβολή!


Κλειδί της Χιλιετίας (Millennium Key)
Η ξεχωριστή ικανότητα που έχει το Κλειδί της Χιλιετίας είναι η δύναμη να ξεκλειδώνει την ''πόρτα'' της ψυχής οποιουδήποτε ανθρώπου, δίνοντας στον κάτοχό του έτσι, πλήρη πρόσβαση στο ''δωμάτιο'' της ψυχής του στόχου του, δηλαδή στις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Ο κάτοχος αυτού του αντικειμένου λοιπόν, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να "αναδομήσει" οποιοδήποτε δωμάτιο της ψυχής στην οποία εισέρχεται και συνεπώς, να μεταβάλλει την προσωπικότητα όποιου ανθρώπου επιθυμεί, ακόμα και να την καταστρέψει! Μπορεί, για παράδειγμα, ο χρήστης του να μετατρέψει αγαθούς ανθρώπους σε διαβολικούς ή και το αντίστροφο.


Η Ζυγαριά της Χιλιετίας (Millennium Scale)
Η Ζυγαριά της Χιλιετίας έχει την ιδιότητα να ζυγίζει τις αμαρτίες οποιουδήποτε ανθρώπου, συγκρίνοντας το φως και το σκοτάδι της ψυχής καθενός από αυτούς. Ο κάτοχος του αντικειμένου αυτού μπορεί να ανακρίνει όποιον θεωρεί κακό και η Ζυγαριά της Χιλιετίας τον βοηθάει να καταλαβαίνει πότε ο στόχος του λέει ψέματα. Για κάθε ψέμα, η μεριά της ζυγαριάς που μετράει το σκοτάδι κατεβαίνει σιγά σιγά· και όταν φτάσει στον “πάτο”, η Ζυγαριά της Χιλιετίας καταβροχθίζει την ψυχή του θύματος! Επομένως, ο κάτοχος της μπορεί να εντοπίσει ποιος άνθρωπος είναι καλός και ποιος είναι κακός. Επιπλέον, με βάση τη χρήση της στην Αρχαία Αίγυπτο, μπορεί να συγχωνεύσει τις ψυχές των πνευμάτων των τεράτων που ο κάτοχος επιθυμεί (Fusion Summon). 


Αυτές είναι οι τρομερές ιδιότητες που έχουν τα Αντικείμενα της Χιλιετίας. Είδαμε πως το καθένα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. 
Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας Αντικείμενο της Χιλιετίας;



Η σελίδα Greek Yugioh! Fans ευχαριστεί τον Πέτρο Παντελιδάκη για τη σημαντική του συμβολή στο άρθρο!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->