Χάρης Σωφρονας: O Mεγάλος Nικητής του Πρωταθλήματος του Εικονικού Κόσμου - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Χάρης Σωφρονας: O Mεγάλος Nικητής του Πρωταθλήματος του Εικονικού Κόσμου

Η Old School Διοργάνωση συνεχίστηκε τώρα με τον Εικονικό Κόσμο. Εδώ ο μονομάχος που αναδείχθηκε νικητής ήταν ο Χάρης Σωφρονάς, ο οποίος φαίνεται πως είχε μελετήσει πολύ καλά τη στρατηγική που ακολούθησε. 

Οι μονομάχοι αυτού του πρωταθλήματος καλούνταν να διαμορφώσουν την τράπουλα τους, με κάρτες που εμφανίστηκαν στην τρίτη season του ''Yu-Gi-Oh! Duel Monsters" (πατήστε ΕΔΩ για να τις δείτε). 

Ο Χάρης Σωφρονάς είχε διαμορφώσει μια αρκετά δημιουργική και αποτελεσματική τράπουλα, επιτυγχάνοντας να συντρίψει οποιονδήποτε μονομάχο τα έβαλε μαζί του!

(To παραπάνω Deck είναι εκείνο που πέτυχε να κερδίσει το Πρωτάθλημα του Εικονικού Κόσμου και να κάνει τον Χάρη Σωφρονά πρωταθλητή!)

Κοιτάζοντας το Deck του πρωταθλητή, βλέπουμε αρχικά αυτός να χρησιμοποιεί κυρίως κάρτες που "χτυπάνε" τα τέρατα του αντιπάλου του, τόσο μεμονωμένα όσο και μαζικά (2x Fissure, 2x Offerings To The Doomed, 2x Michizure, Assura Priest, Crush Card Virus, κτλ). Ο λόγος που πιθανότατα επικεντρώνεται εκεί, είναι κυρίως για να αφήσει το έδαφος του αντιπάλου του ακάλυπτο από τέρατα, ώστε στο γύρο του, είτε να εξαπολύσει απλώς μαζική επίθεση με τα δικά του τέρατα, είτε για να επιτεθεί με τέρατά του τα οποία ενεργοποιούν ισχυρές ικανότητες όταν του προκαλούν ζημιά (Yata-Garasu, Hino-Kagu-Tsuchi, Vampire Lord). Ειδικότερα, τα τέρατα Yata-Garasu και Hino-Kagu-Tsuchi, χρησιμοποιούμενα την κατάλληλη στιγμή, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια σημαντική ζημιά στον αντίπαλο που δύσκολα αυτός θα μπορούσε να επανέλθει!
Για τον λόγο πως χρησιμοποιούσε αρκετά τέρατα που απαιτούν θυσία/ες για να εκπληρώσει τα παραπάνω, φρόντισε να προσθέσει τέρατα τα οποία είχαν ως ιδιότητες να καλούν άλλα (Giant Germ), ή που μπορούσαν να καλεστούν εύκολα με ''Special Summon'' (Rock Spirit, Giant Rex). Έτσι, ο πρωταθλητής θα είχε τα απαιτούμενα ''Material'' που χρειαζόταν σε μια κρίσιμη στιγμή για να καλέσει τα τέρατα που απαιτούσαν θυσία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η προσθήκη του Giant Rex, ο οποίος, πέραν του ότι αποτελούσε ένα ισχυρό τέρας, συνδυαζόμενος με το τέρας Rock Spirit, μπορούσε να παίξει ταυτόχρονα και τον ρόλο ενός ''Material'' (To Rock Spirit για να καλεστεί πρέπει να κάνει banish ένα Earth τέρας. O Giant Rex είναι Earth τέρας και οπότε μπορεί να γίνει banish. Μα ο Giant Rex όταν γίνεται banish. έχει σαν ιδιότητα να γίνεται Special Summon. Επομένως, με αυτό τον συνδυασμό, εμφανίζονται στο έδαφος αμέσως 2 ισχυρά τέρατα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλο, ή να θυσιαστούν για κάποιο άλλο). 
Τέλος, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Αρχηγό Καρτών που χρησιμοποίησε (Berserk Dragon). Αυτός, πέραν του ότι ήταν από τους ισχυρότερους επιθετικά (μαζί με τον Valkyrion The Magna Warrior), εξυπηρετούσε και τη γενικότερη στρατηγική του πρωταθλητή, αφού είχε σαν δυνατότητα να επιτεθεί σε όλα τα τέρατα του αντιπάλου και έτσι να ''καθαρίσει'' το αντίπαλο έδαφος για κάποιο ''τελειωτικό'' χτύπημα ή ακόμη και να λειτουργήσει σαν ''φόβητρο'' για τον αντίπαλο αποτρέποντάς τον να καλέσει μαζικά τέρατα, παρέχοντας έτσι χρόνο στον πρωταθλητή για να ''προετοιμάσει'' τα μεγάλα του όπλα (Hino-Kagu-Tsuchi).
Έχοντας λοιπόν ο πρωταθλητής ως βάση κρίσιμα και στρατηγικά χτυπήματα στα τέρατα του αντιπάλου, ώστε μετά να επιτελέσει μαζικές και ισχυρές επιθέσεις με τα τέρατα του ή για να προετοιμάσει το έδαφος για να χτυπήσει απευθείας με ένα τέρας του οποίου η ικανότητα θα τον έπληττε ανεπανόρθωτα, ο Χάρης Σωφρονάς πέτυχε να διαμορφώσει μια αρκετά ισχυρή και μελετημένη τράπουλα!

Στις 19 Ιανουαρίου θα έχουμε το νέο Old School Πρωτάθλημα!
Αν σας αρέσουν γενικά τα Old School πρωταθλήματα και θα θέλατε να συμμετάσχετε σε κάποιο νέο, μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα στο Facebook για να ενημερωθείτε άμεσα για σχετικές δημοσιεύσεις:
https://m.facebook.com/YuGiOhGreekFans/

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->