Ο μεγάλος νικητής του National στην Ελλάδα, Χρήστος Μουρίκης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του National στην Ελλάδα, Χρήστος Μουρίκης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans

National Πρωταθλητής (Yugioh!)

Στις 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το National Πρωτάθλημα Yugioh! στην Ελλάδα, με 232 μονομάχους να συγκεντρώνονται! Από αυτούς, ο Χρήστος Μουρίκης (το άτομο στη μέση της φωτογραφίας), ήταν εκείνος τελικά που κατάφερε να επικρατήσει! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει το καλοκαίρι! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yugioh!, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!


*Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;
Για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν πίστευα πως θα τα κατάφερνα. Αλλά ύστερα από την ενθάρρυνση πολλών φίλων μου πως θα τα κατάφερνα, καθώς με θεωρούσαν φαβορί, άρχισα να ανεβαίνω ψυχολογικά. Τελικά κατέληξα να πάω καθαρά για να κατακτήσω το πρωτάθλημα και ίσως σε αυτό το γεγονός να οφείλεται και στο ότι κατάφερα να το ολοκληρώσω χωρίς να χάσω ούτε ένα παιχνίδι, αφ
ού η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο σε τέτοια σημαντικά πρωταθλήματα.


*Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και γιατί:
Διάλεξα να παίξω Spright Melffy αν και δεν είναι το καλύτερο Deck του Format.Το διάλεξα γιατί ένιωθα πολύ άνετα με αυτό αφού το ήξερα όσο κανένα άλλο Deck του Format. Μέσω της νίκης μου λοιπόν πιστεύω πως αποδείχτηκε ότι δεν είναι πάντα απαραίτητο να παίξεις το καλύτερο Deck για να νικήσεις ένα μεγάλο τουρνουά, αλλά αυτό με το οποίο νιώθεις πιο άνετα και ξέρεις να το παίζεις καλύτερα.
Winner's National Deck 2023 (Yugioh)
(To παραπάνω Deck είναι εκείνο που πέτυχε να κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Advanced του 2023 και να κάνει τον Χρήστο Μουρίκη πρωταθλητή!)

*Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Η αλήθεια είναι ότι αρκετά Match ήταν δύσκολα αλλά το δυσκολότερο για εμένα ήταν εναντίον ενός παίκτη που ήταν στους Top 16 και ο οποίος έπαιζε Κashtira και όπου μάλιστα πίστεψα ότι θα χάσω, αφού εκείνος στην αρχή είχε ένα πολύ καλό τράβηγμα. Επίσης εννοείται πως πολύ δύσκολος ήταν και ο τελικός, ο οποίος περιείχε αρκετή ένταση και άγχος, με την αντίπαλη τράπουλα να αφορά και πάλι Κashtira. Μάλιστα στον τελικό έτυχε να είναι ένα μονομάχος που είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και που σέβομαι ιδιαίτερα σαν παίκτη και με τον οποίο παίζουμε μαζί πολλά τουρνουά Yugioh! κάθε βδομάδα!

*Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh!;
Άρχισα να παίζω Yugioh! Competitive στα τέλη του 2005 όπου κ έκανα το 1ο μου Top 8 στο 2ο μεγαλύτερο τουρνουά της Ελλάδας που υπήρχε τότε, το Pharaoh Tour! Την επόμενη χρονιά το 2006 κατάφερα και βγήκα 1ος στο Pharaoh Tour και από τότε ακολούθησαν πολλές καλές θέσεις ανάμεσα στους επικρατέστερους των πρωταθλημάτων (καθώς δεν σταμάτησα να παίζω σχεδόν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια με εξαίρεση πολύ μικρά διαλείμματα), αλλά την πρώτη θέση την κατέκτησα και πάλι στο φετινό National.

*Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh! και γιατί;
Αγαπημένες κάρτες υπήρχαν κατά καιρούς πολλές όλα αυτά τα χρόνια στο παιχνίδι αλλά η πιο παλιά και αγαπημένη μου κάρτα, ήταν ο Cyber Dragon καθώς από μικρός μου άρεσε πολύ το Art της, ειδικά σε Ultimate Rare!

*Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh! είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποια θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;
Πιστεύω ότι το Yugioh! δεν είναι ένα παιδικό παιχνίδι ειδικά αν θες να είσαι Competitive παίκτης. Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα παιχνίδια που υπάρχουν, ειδικά στον τομέα των Rulings και των Game Mechanics.
Βέβαια ευτυχώς υπάρχει και η Casual μορφή του για όσους θέλουν να παίξουν πιο χαλαρά, αφού εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά και εύκολα.
Οπότε όσοι το θεωρούν για παιδιά και μόνο, αν το δουν στην Competitive μορφή του, θα καταλάβουν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

*Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Για αγορές καρτών δεν θυμάμαι πλέον πόσα χρήματα έχω χαλάσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σίγουρα πολλά, ειδικά όταν ήμουν μικρός αφού ήθελα να έχω τις κάρτες μου σε High Rarity.
Αλλά πλέον εδώ και χρόνια κάνω το ακριβώς αντίθετο, αφού φροντίζω οι τράπουλες μου να περιλαμβάνουν κυρίως Common κάρτες ή στο πιο φτηνό Rarity που αυτές έχουν κυκλοφορήσει. 

*Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;
Συμμετείχα στο πρώτο μου τουρνουά όταν ήμουν 16 ετών. Μέχρι τότε έπαιζα μόνο με φίλους. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως θα έπαιζα με κόσμο που ασχολείται πιο σοβαρά και πως θα γνώριζα το Yugioh! σαν παιχνίδι πιο ουσιαστικά. Παίζοντας για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο τουρ, κατάφερα να κάνω μόνο μια νίκη στους 4 γύρους που είχε αυτό.

*Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Η συμβουλή μου είναι για όσους ξεκινούν τώρα το παιχνίδι είναι να μην απογοητευτούν στην αρχή επειδή είναι αρκετά περίπλοκο και να το παλέψουν. Με τον καιρό θα γίνονται όλο και καλύτεροι. Πάνω από όλα πρέπει κυρίως να απολαμβάνουν να παίζουν το παιχνίδι όσο πιο πολύ μπορούν (όπως κάνω και εγώ όλα αυτά τα χρόνια) και όσες κακές στιγμές και να έχουν στην πορεία, σίγουρα θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα τους δικαιώσει! Επιπλέον είναι ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να κάνουν πολλούς νέους φίλους, αφού το Yugioh! μπορεί να λειτουργήσει ως ένας τρόπος για να έρθουν πιο κοντά όσοι παίζουν μεταξύ τους. Εγώ προσωπικά μέσω του Yugioh! γνώρισα όλο αυτό τον καιρό κάποιους πολύ καλούς φίλους με τους οποίους έχω μέχρι και σήμερα μια πολύ καλή σχέση, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων!

*Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το ευρωπαϊκό;
Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται τώρα το καλοκαίρι, θα έχω πάλι το ίδιο Mindset που είχα για το πανελλήνιο και θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω, εφόσον δεν καταφέρω να το κερδίσω, να καταφέρω να φτάσω έστω στους Top 4, θέση που δίνει πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο και είναι ο μεγαλύτερος στόχος όλων όσων παίζουν Competitive. 
Όποτε θα βάλω τα δυνατά μου και ελπίζω, στη χειρότερη περίπτωση, να καταφέρω τουλάχιστον να προκριθώ!  

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->