Ο μεγάλος νικητής του Goat Grand Prix στην Ελλάδα, Στάθης Μαρουφίδης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του Goat Grand Prix στην Ελλάδα, Στάθης Μαρουφίδης, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans


GOAT GRAND PRIX YUGIOH!
Στις 7 Μάη ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Μεγάλο Πρωτάθλημα Goat Grand Prix στην Ελλάδα! O Στάθης Μαρουφίδης (το άτομο που είναι στη μέση της φωτογραφίας), ήταν ο μεγάλος νικητής! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο παγκόσμιο πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει τον Οκτώβριο! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yugioh, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!

*Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το Goat Gran Prix πρωτάθλημα;
Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Σταντζόπουλο και στους ανθρώπους του GameInn που για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσαν επιτυχημένα το μεγαλύτερο τουρνουά Goat στην Ελλάδα και στο Κώστα Βόσινα, τον Judge, που βοήθησε και αυτός στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά. Επίσης φέτος είχαμε και παίκτες από το εξωτερικό που ανέβασαν το επίπεδο του τουρνουά και αρκετά ωραία ματς έγιναν stream στο Youtube.
Ο στόχος που είχα θέσει πριν την έναρξη του τουρνουά ήταν να μπω στην 8άδα. Από εκεί και πέρα στα Knock Out όλα μπορεί να συμβούν. Σίγουρα πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω το τουρνουά αλλά ήταν δεδομένο ότι το επίπεδο δυσκολίας θα ήταν πολύ μεγάλο για να τα καταφέρω.

*Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο Goat Grand Prix και γιατί:
Διάλεξα να παίξω Panda Burn. Παρότι θεωρώ ότι το ελληνικό Goat Community είναι αρκετά προετοιμασμένο για το Burn με αρκετές κάρτες Side και δεν θεωρώ το Deck το καλύτερο του Format, πιστεύω πως είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού μου και για αυτό και το επέλεξα.

*Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Στον 1ο γύρο αντιμετώπισα ένα Water Reasoning Deck που είχε στο Main Deck Royal Decree. Ήταν μια πολύ δύσκολη αρχή αλλά τελικά κατάφερα να επικρατήσω στο τέλος με 2-1.
Ένα άλλο πολύ δύσκολο ματς ήταν στον 6ο γύρο ενάντια στον Παναγιώτη Πολυδεύκη ο οποίος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για να με αντιμετωπίσει και πολύ φορμαρισμένος κατά τη διάρκεια του τουρνουά, με αποτέλεσμα να με νικήσει με το Return Deck του, μέσω του οποίου μάλιστα είχε πάρει πριν μερικούς μήνες την πρόκριση στο παγκόσμιο.

*Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh;
Ξεκίνησα να παίζω Yugioh! όταν ήμουν στο δημοτικό, δηλαδή πριν περίπου 20 χρόνια και όταν το παιχνίδι ήταν πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα. Τότε βέβαια δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε τουρνουά. Ξεκίνησα να παίζω σε τουρνουά Goat το καλοκαίρι του 2020. Στο 1ο μου τουρνουά στο 1ο μου παιχνίδι, ήλθα αντιμέτωπος με τον Μίλτο Μάρκου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Υugioh του 2005 και ο οποίος με διέλυσε 2-0. Ένιωσα πως ήταν μια ωραία αρχή σε αυτό το ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

*Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh και γιατί;
Αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως η αγαπημένη μου κάρτα είναι η Big Shield Gardna. Είναι μια κάρτα που σου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση όταν ο αντίπαλος ενεργοποιεί μία από τις καλύτερες κάρτες του Goat Format, το Nobleman Of Crossout και επίσης μου έχει δώσει κάποιες απροσδόκητες νίκες στο παρά πέντε!

*Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh! είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποια θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;
Δεν θεωρώ το Yugioh ένα παιδικό παιχνίδι. Είναι ένα Card Game που συνδυάζει χαρακτηριστικά από σκάκι, ψυχολογία, συγκέντρωση, τύχη και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων κατά τη διάρκεια μιας μονομαχίας. Επίσης απαιτεί να χρησιμοποιείς στρατηγική, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και κατά τη σύνθεση της τράπουλας με την οποία θα παίξεις. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον παιχνίδι.

*Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς πόσα χρήματα έχω ξοδέψει αυτά τα χρόνια που παίζω αλλά το καλό με το Goat είναι ότι με ένα μικρό ποσό μπορείς να φτιάξεις μια πολύ ανταγωνιστική τράπουλα.

*Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;
Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση, το καλοκαίρι του 2020 πήγα για πρώτη φορά σε τουρνουά Yugioh, τότε που ήμουν ακόμη νέο παιδί 28 ετών, στο άνθος της ηλικίας μου δηλαδή. Είχαν διεξαχθεί 4 παιχνίδια σε αυτό το πρωτάθλημα και είχα καταφέρει τότε να κερδίσω ένα από τα τέσσερα. Ήταν μια ωραία αρχή. 

*Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Στα άτομα που ξεκινούν το Goat θα τους έλεγα αρχικά να ευχαριστιούνται το παιχνίδι γιατί αυτός θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος όταν παίζεις οποιοδήποτε παιχνίδι και ότι ο μόνος τρόπος να γίνουν καλύτεροι, είναι παίζοντας και μαθαίνοντας από τα λάθη τους και τα λάθη των άλλων.

*Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το παγκόσμιο;
Είχα συμμετάσχει και πέρσι στο παγκόσμιο κάνοντας 
4 νίκες και 3 ήττες, ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσω το παγκόσμιο καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ πάντως στο παγκόσμιο θα θέσω ως στόχους να ευχαριστηθώ το παιχνίδι και να γίνω καλύτερος αντιμετωπίζοντας τους καλύτερους παίκτες Goat του κόσμου.


*Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Κάποια τελευταία λόγια;
Ελπίζω το Goat Format να γίνει πιο δημοφιλές και να αποκτήσει ακόμη περισσότερα άτομα! Τα λέμε στο επόμενο Goat Grand Prix! 

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->