Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τον κόσμο του Yu-Gi-Oh! - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τον κόσμο του Yu-Gi-Oh!

Η λεπτομερής και ευφάνταστη σχεδίαση των καρτών Yu-Gi-Oh! δεν επιδιώκει μονάχα να εξυπηρετήσει τους στόχους ενός καλοργανωμένου και ελκυστικού παιχνιδιού στρατηγικής! Πολλές φορές επιδιώκει παράλληλα, να εξηγήσει τη δράση χαρακτήρων και περιβάλλοντων που εικονίζονται στις κάρτες, διαμορφώνοντας έτσι μια ιδιαίτερη ιστορία, με πλοκή και νόημα!

Αγαπώντας το Yu-Gi-Oh! και την συγγραφή, ευελπιστούσα κάποια ημέρα, να γράψω την δική μου ιστορία, βασισμένος στο περιεχόμενο κάποιας κάρτας. Το δυνατό κίνητρο για να αρχίσω μια τέτοια μεγάλη πρωτοβουλία, γεννήθηκε, βλέποντας την κάρτα ''Sanctuary In The Sky''.

Σαν είδα την εικόνα της κάρτας εντυπωσιάστηκα. Εικόνιζε μια ιδιαίτερη πόλη, με μαρμάρινα κτήρια που σου δημιουργούσαν την εντύπωση πως προέρχονται από μια αρχαία εποχή, να αιωρείται σε κάποιο μέρος ενός καταγάλανου ουρανού, περιτριγυρισμένη από λευκά σύννεφα, με λαμπερές ηλιαχτίδες φωτός να την λούζουν. Και από αυτη την εικόνα γεννήθηκε στο νου μου, η ιδέα για το ''Καταφύγιο Στον Ουρανό''. Μια πόλη μοναδικής ομορφιάς, κατακλυσμένη από αγνό φως, την οποία σαν καταφέρεις να προσεγγίσεις, να βιώσεις ένα είδος βαθιάς και παντοτινής ευτυχίας.

Εψαξα ύστερα το κρυφό νόημα της κάρτας. Aνακάλυψα πως το ''Sanctuary In The Sky'', βρισκόταν σε αρκετές κάρτες και σχετιζόταν με διάφορες ιστορίες. Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία από αυτές, ήταν του ''Warrior Of Zera''.



O Warrior Of Zera (όπως γράφεται και στο κείμενο) είναι ένας πολεμιστής ο οποίος αναζητεί το "Sanctuary In The Sky" ευελπιστώντας να κατακτήσει την δύναμη που αυτό κρύβει στους κόλπους του! (''A wandering warrior who seeks the sanctuary where he can gain the power of the Archlords. To escape the temptation of evil fiends, he fights solo day by day.'')

Ο ''Warior Of Zera'' βάζει λοιπόν στόχο να διασχίσει το "Καταφύγιο Στον Ουρανό". Αναλόγως επομένως των επιλογών που κάνει σε αυτό το ταξίδι, διαμορφώνονται και οι ανάλογες ιστορίες της επερχόμενης μοίρας του, μέσα από τις αντίστοιχες κάρτες!

Για όποιον θέλει να δει τις ολοκληρωμένες ιστορίες που αφορούν τον πολεμιστή και την σχέση του με το "Sanctuary In The Sky", μπορει να πατήσει "ΕΔΩ" για την "αισιόδοξη" κατάληξη της περιπέτειας του και "ΕΔΩ" για την "απαισιόδοξη".

Με οδηγό λοιπόν την φαντασία μου και αυτά που διάβασα για τον "Warrior Of Zera" και το "Sanctuary In The Sky", ξεκίνησα να γράφω την ιστορία μου. 
Ο ''Warrior Of Zera'' στο βιβλίο μου πήρε την μορφή ενός απλού ανθρώπου σαν και εμάς. Όπως και ο καθένας μας, ο ήρωας έχει τις δικές του αδυναμίες, φόβους  και ανασφάλειες. Αυτό που ίσως τον διαφοροποιεί από τον μέσο άνθρωπο, είναι πως πιστεύει με αδιαμφισβήτητο πάθος στον εαυτό του και στα ιδανικά του. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως οι επιλογές του ήρωα της ιστορίας, έχουν μεγάλη ομοιότητα με αυτες του ''Warrior Of Zera'' και των καρτών όπου αυτός εμφανίζεται! Αντίστοιχα, το ''Sanctuary In The Sky'', πήρε την μορφή ενός μυθικού βασιλείου, το οποίο λέγεται πως σαν το διέσχιζες, θα προσέγγιζες την απόλυτη ευτυχία (θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τον Xριστιανικό Παράδεισο). Κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει στα αλήθεια ή είναι απλώς μια λαϊκή δοξασία. 
Ο πρωταγωνιστής λοιπόν της ιστορίας, βάζει στόχο να το ανακαλύψει! Όσο ανέφικτος και αν φαντάζει ένας τέτοιος στόχος, ο ήρωας δεν πτοείται και με αποφασιστικότητα κυνηγά αυτό που εμπλουτίζει την ζωή του με νόημα! 
Το "Καταφύγιο Στον Ουρανό" στο βιβλίο μου, μπορεί να ιδωθεί σαν την προσωπική μάχη που δίνει ο καθένας μας για να ικανοποιήσει τα μεγαλεπήβολα όνειρα του. Όνειρα που πολλές φορές μοιάζουν μακρινά και μαγικά, σαν το "Καταφύγιο Στον Ουρανό" της ιστορίας...

*Αξίζει να σημειώσω πως το ''Sanctuary in The Sky'' και ο ''Warrior Of Zera'', δεν είναι οι μόνες κάρτες Yu-Gi-Oh! που έχουν διεισδύσει στο βιβλίο μου. Υπάρχουν και άλλες κάρτες -με λιγότερο πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια- που έχουν επηρεάσει αντίστοιχα την πλοκή της ιστορίας. Κάποιες από αυτές είναι: ''Lemuria, The Forgotten City'', ''The Cosmic Compass'', ''D.D.M. -Different Dimension Master'', ''Light And Darkness Dragon''.

~Για οποιoνδήποτε επιθυμεί λεπτομέρειες για το βιβλίο, να το αγοράσει, ή για οτιδήποτε άλλο πάνω σε αυτό, μπορεί να πατήσει ΕΔΩ, για να κατευθυνθεί στη σελίδα Greek Yu-Gi-Oh! Fans στο Facebook και να συνομιλήσει απευθείας με τον συγγραφέα~

-Συγγραφέας: Πλαγιαννάκος Μιλτιάδης
-Εκδοτικός οίκος: Όστρια
-Σελίδες: 576
-Διαστάσεις: 14Χ21
-Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2017
-Τιμή: 15 ευρώ

4 comments:

  1. Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για το βιβλίο

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα :) Θέλετε να μου δώσετε κάποιο λογαριασμό στο facebook, e-mail, κινητό τηλέφωνο η κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας ώστε να το κανονίσουμε? Έχω αντίτυπα από το βιβλίο, οπότε θα κανονίσουμε σε κάποιο χώρο που σας βοηθά ώστε να σας το παραδώσω.

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα. θα με ενδιέφερε το βιβκιο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα σας :) Όπως και με το παραπάνω παιδί, θα θέλατε να μου δώσετε κάποιο λογαριασμό στο facebook, e-mail, κινητό τηλέφωνο η κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας ώστε να το ρυθμίσουμε; Έχω αντίτυπα από το βιβλίο, οπότε θα κανονίσουμε σε κάποιο χώρο που σας βοηθά ώστε να σας το παραδώσω.

      Delete

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->